Fjordløpet Sandefjord

Fjordløpet Sandefjord 2021 – Info 

Praktisk informasjon før løpet:

Utlevering av startnumre: Fra kl 09.30 ved startområdet ved Langeby camping.

Drikke: På grunn av covid-19 kan det ikke være drikkestasjoner underveis. Ta med egen drikke dersom du trenger det, men løypen er tross alt «bare» 10 km, så det er strengt tatt ikke nødvendig å drikke underveis.

Løypene vil være merket med løypebånd og noen steder med spray. Det vil være løypevakter flere steder underveis, blant annet ved passering av vei.

Underlag og skotøy: Løypen er en blanding av grus, noe sand, flytsti og mer krevende terreng, samt et par strekk på asfalt. Anbefalt skotøy avhenger av vær og føreforhold. Ved tørre forhold kan man utmerket godt løpe med asfaltsko, mens terrengsko anbefales ved våtere forhold.

Ved mål: Alle får løpets deltakermedalje ved mål. HUSK å leveres tidtakerbrikken (ankelbåndet) i egen bøtte. Eventuell manglende innlevering av avkelbrikken etterfaktureres med kr 500. Det blir en rask og enkel premieutdeling – seg under smittevern nedenfor.

Parkering og transport: Det er en stor parkeringsplass ved Langeby camping. Det anbefales å parkere der. Man må selv sørge for transport tilbake til startområdet dersom man har parkert bilen sin der. Det er også mulig å parkere på offentlige parkeringsplasser i Sandefjord sentrum i nærheten av målområdet, men da må man sørge for å komme seg til starten i god tid.

Smittevern

Arrangementet må i alle ledd følge og hensynta gjeldende smittevernregler og anbefalinger. Dette innebærer blant annet at man må holde 1 meters avstand hele tiden, også i startfeltet. Av samme grunn kan vi ikke ha drikkestasjoner og medaljer vil bli delt ut av en person med engangshansker.

Kjøreregler:

Før start: Utdeling av startnummer skjer ved startområdet ved Langeby camping fra kl. 09.30. Husk køkultur og 1 meters regelen og møt opp i god tid før start.

Ved starten: Det vil bli oppstilling i flere rekker med 1 meters avstand i alle retninger. De antatt raskeste starter først og de som vet at de ikke er blant de raskeste bes om å stille seg lenger bak i feltet. Avhengig av antall påmeldte, kan det bli to eller flere startpuljer med ett minutts mellomrom. Det vil uansett være nettotid, så tiden din begynner ikke å gå før du passerer startmatten. Så det er bare å ta det pent i starten, unngå trengsel og husk på 1-meters regelen.

Underveis: Det vil være selvsupport av drikke underveis. Vi kan ikke ha drikkestasjoner pga covid-19, så dersom du vil ha drikke må du løpe med drikkebelte e.l. Skal du passere en annen deltaker, sørg for at det er er god plass og husk at 1-metersgrensen gjelder også da.

Ved mål: Alle får deltakermedaljen utlevert av person med engangshansker. Brikke leveres i egen bøtte. Man bes deretter om å gå gjennom målområdet og trekke seg tilbake, så man unngår opphoping av folk. Husk at 1-meters avstand gjelder også nå. Premieutdeling vil foregå på enkel måte relativt kort tid etter innkomst.

Foruten overnevnte tiltak har arrangøren smittevernansvarlig og vakter som påser at alle overholder både avstand og andre helt nødvendige tiltak for å ta vare på tryggheten og sikkerheten før, under og etter løpet. Det vil være antibac ved start- og målområdet. Det vil ikke være tilgang til garderobe eller dusj. Du oppfordres derfor til å komme ferdig skiftet, og å dusje hjemme. Toalett er tilgjengelig på campingplassen ved start. Husk å ta hensyn.

Norges friidrettsforbund har regler for opptreden i felt. Nå blir det jo raskt stor spredning i dette løpet og ikke tradisjonell løping i felt, men i starten kan det være mindre felt, så vi gjengir forbundets regler her:

Alle deltakere skal opptre varsomt og forplikte å overholde smittevernreglene med minimum 1 meter avstand. Man skal påse følgende ved løping i felt:
a) Hold minimum 1 meters avstand til andre deltakere før start og på startstreken.
b) Tilstreb en plassering på startstreken som tilsvarer ditt nivå. Er du blant de antatt beste stiller du fremst.
c) Hold minimum 1 meters avstand til deltakeren foran og ved siden av deg.
d) Skal man passere annen deltaker, sørg for at det er god plass. 1-metergrensen gjelder også her.
e) Unngå generelt unødvendig opphold. Ingen skal være på steder lenger enn nødvendig. Møt opp, løp, og dra hjem.

LØPERS ANSVAR. Du som løper må ta eget ansvar for at du ikke hoster e.l. i nærheten av andre personer. Svette smitter ikke, men unngå nærkontakt med andre løpere og hold alltid 1-metersregelen både før, under og etter løpet. Er du syk eller har symptomer på forkjølelse e.l., så bli hjemme.

«Action-Frank» Løke midt på bildet, med løpets toer Lee Piercy til høyre og sjettemann Tobias Kristensen (56) til venstre, like etter starten i 2019.

 

Terrengløpet på 10 km har samme trasé som tidligere. En tøff, men veldig flott løype langs Kyststien og fjorden.
Starten gir kl 11.00 Du kan også velge trim uten tid, og bare nyte turen uten noe «tidspress».
Se bilder fra løypen.

Det er et barneløp som starter ved campingplassen klokken 10.30. Det er cirka 1 km langt og går på lett grus-/gressunderlag ved campingplassen.

Noe for enhver smak og for hele familien, altså!

VELKOMMEN TIL SANDFJORD OG FJORDLØPET, LØRDAG 31. JULI!

Påmelding

Her kan du se mange flotte bilder fra løpet i 2019! Bli inspirert og bli med lørdag 31.juli 2021! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *